Voorafgaand aan de Algemene Voorwaarden: 
Covid-19 Update – dd 8 juni 2020 Het toerisme kan weer op gang komen want bijna alle grenzen zijn alweer open! Wij zijn blij u te kunnen mededelen dat wij daarom op 1 juli met beide campings open gaan! We zullen er alles aan doen om onze gasten én onze collega’s een veilige omgeving te bieden. Zo kun jij met een gerust gevoel aan jouw vakantie beginnen. Welkom in het glooiende heuvellandschap van Umbrië! Rust en ruimte gegarandeerd! De richtlijnen voor het toerisme zijn bekend gemaakt. Zie hieronder een samenvatting van de meest belangrijke informatie en aanpassingen met betrekking tot het virus.
 • Italië Algemeen: * Alle winkels, restaurants, bars, stranden, musea, etc. zijn weer geopend in Italië. * Men dient 1 meter afstand van elkaar te houden. * Het dragen van een mondkapje is momenteel nog verplicht in het openbaar vervoer, winkels, gezamenlijke overdekte ruimtes en bij binnenkomst in een restaurant bijvoorbeeld. Eenmaal aan tafel mag het mondkapje gewoon af. Tevens dient u een mondkapje te dragen indien de 1 meter afstand niet te waarborgen is.
 • Reizen: * Voor alle reizigers die Italië binnen willen komen of juist terug willen, is een ingevulde Italiaanse verklaring verplicht. Het formulier is tot nu toe alleen beschikbaar in het Italiaans. Een vertaling van het formulier door de Nederlandse ambassade in Rome kunt u downloaden op de website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/publicaties/2020/03/10/formulier-reizen-italie . Vul alleen het Italiaanse formulier in. * Wij raden u aan om de websites van Buitenlandse Zaken en www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. Hierop staat alle actuele reisinformatie vermeld. 
 • Camping:  * U dient 1 meter afstand van elkaar te houden, dit geldt niet voor families.  * Het zwembad is dagelijks geopend. Er mogen maximaal 15 gasten tegelijkertijd in het zwembad. Indien het onverhoopt toch te druk wordt, zullen we met een inschrijflijst moeten gaan werken, maar uit de afgelopen jaren weten wij dat dit hoogstwaarschijnlijk niet van toepassing zal zijn.  * In het dorp zijn twee restaurants/ osteria’s dagelijks geopend, evenals de bar en het winkeltje. Het restaurant direct naast de camping is nog niet zeker van zijn status… Dit zal uiterlijk half juni bekend zijn. Bij binnenkomst dient u een mondkapje te dragen, aan tafel mag deze af.  * Het sanitair gebouw is voor iedereen geopend. U dient in het gebouw een mondkapje te dragen. Er wordt dagelijks meerdere keren gepoetst en gedesinfecteerd.  * Op meerdere plaatsen op de camping is desinfecterende handgel aanwezig. * De ingang van de tent/ uw kampeermiddel dient minimaal op 3 meter afstand van elkaar vandaan te zijn. Tafels en stoelen op 1,5 meter afstand van andere gasten.
De camping biedt alle ruimte om heerlijk middenin de natuur van uw vakantie te kunnen genieten, omringt door de prachtige glooiende heuvels! Wij zullen er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen! Indien wij allemaal ons gezond verstand gebruiken en de basisregels toepassen, dan is dit ook zeker mogelijk!  Wij hopen van harte jullie allen te verwelkomen op Luna del Monte in Umbrië! A presto!
Corona Update – dd 13 april 2020 We verkeren momenteel in een uitzonderlijke situatie. Vooropgesteld hopen we dat jullie in goede gezondheid zijn en samen hopen we dat dat we binnenkort onze dagelijkse leven weer op kunnen pakken. Hier in Italië volgen wij de maatregelen en voortgang op de voet. We volgen de adviezen van de Italiaanse regering, maar ook die van het RIVM en de GGD op en houden ons strikt aan de richtlijnen en maatregelen die worden afgekondigd. We hopen dat we komende zomer met beide campings open kunnen en doen er alles aan om ons gasten en onze collega’s een veilige omgeving te bieden. We willen dat jij met een gerust gevoel aan jouw vakantie kan beginnen en een fijn verblijf bij ons hebt. Update ivm coronavirus (dd 13 april 2020) De maatregels rondom het covid-19 virus zijn ingrijpend. De volksgezondheid heeft eerste prioriteit. Momenteel zit heel Italië nog in lockdown tot 3 mei. Wij volgen de maatregels van de veiligheidsregio’s van Nederland en Italië, maar ook van tussenliggende doorreislanden als Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Camping Pian d’Amora en Camping Luna del Monte zijn gesloten tot 30 juni. Wat betekent dit voor jou? Hieronder beantwoorden we enkele vragen over het covid-19 virus en de gevolgen op jouw vakantie. Aankomsten t/m 30 juni 2020:
 • Je kunt je reservering omboeken
 • Je ontvangt een voucher*
 • Geldrestitutie is niet mogelijk
 • In de komende dagen zullen wij contact met je opnemen
Aankomsten na 30 juni 2020:
 • Vooralsnog hopen wijzelf beide campings te kunnen openen vanaf 1 juli
 • We houden de richtlijnen nauwkeurig in de gaten
 • Indien anders zullen wij dit zsm communiceren
 • Per direct annuleren? Dan wordt 30% van de reissom in rekening gebracht, oftewel, uw aanbetaling komt dan te vervallen.
 • Indien de richtlijnen worden aangepast/ verlengd, bieden wij je uiteraard een voucher aan.
Voucher*:
 • De voucher kunt u op een later moment dit jaar gebruiken, of in 2021 eo in 2022.
 • De voucher is geldig (inwisselbaar) op Camping Pian d’Amora, Camping Luna del Monte en bij Tipi Tent Italy
 • Je mag de voucher zelf gebruiken, maar je kan hem ook cadeau doen aan iemand anders
 • Boekingen met de voucher dienen voor 1 december 2020 gedaan te worden
 • Restitutie is niet mogelijk
 • Indien je na inwisseling van de voucher annuleert, gelden onze annuleringsvoorwaarden.
Alle informatie is onder voorbehoud en kan op elk moment gewijzigd worden indien er nieuwe maatregels getroffen zijn vanuit de overheid. Voor vragen kunt u contact opnemen met: info@campingpiandamora.nl info@campinglunadelmonte.nl info@tipitentitaly.com

————————————————————————————

1. Algemene voorwaarden

Bij het maken van een reservering gaat u stilzwijgend, evenwel expliciet en zonder voorbehoud, akkoord met de algemene voorwaarden die vermeld zijn onder de kop ‘ algemene voorwaarden’ op de website www.campinglunadelmonte.nl. U vindt de algemene voorwaarden ook door op de link te klikken die vermeld is in de boekingsbevestiging. Wij stellen het op prijs als u kennis neemt van onze disclaimer.

2. Reserveringen

Een reservering maakt u via e-mail of telefonisch. Een gemaakte reservering is definitief op het moment dat deze door ons is bevestigd. Hiertoe ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk, en ten alle tijde, een reserveringsbevestiging per e-mail. De administratiekosten verbonden aan de reservering bedragen € 5,00. Optie: Voorafgaand aan een reservering is het mogelijk een optie te nemen op een tentplaats. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Preferentie: U kunt uw (voorkeuren) preferenties doorgeven bij het maken van uw reservering. Wij doen er alles aan deze in te willigen. De inwilliging van van een preferentie wordt echter niet gegarandeerd, hieraan zijn dan ook geen kosten verbonden. Essentie: Een voorkeur die dermate belangrijk is dat het wel of niet boeken van een staanplaats hier van afhangt is een essentie. Indien u een essentie doorgeeft bij het maken van de reservering wordt de inwilliging hiervan gegarandeerd. De kosten per essentie bedragen €5,00. Benodigde gegevens: Om de reserveringsovereenkomst te sluiten en deze te kunnen uitvoeren hebben wij de volgende gegevens van u en de eventuele medereiziger(s) nodig: achternaam, voorna(a)m(en), geboortedatum, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Tevens ontvangen wij, indien u een plaats reserveert, graag de afmetingen van uw tent, caravan, camper of vouwwagen en vernemen we graag of u gebruik wenst te maken van elektriciteit. Aansprakelijkheid: Degene die een overeenkomst aangaat, eveneens namens of ten behoeve van een ander, is aansprakelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien. Kennelijke fouten: Kennelijke fouten en vergissingen in een publicatie binden Camping Luna del Monte niet.

3. Reissom

De op de website www.campinglunadelmonte.nl gepubliceerde prijzen zijn van toepassing.

4. Betaling

Na ontvangst van de reserveringsbevestiging dient een bedrag (aanbetaling) te worden voldaan welke gelijk is aan 30% van de totale reissom. Dit bedrag dient uiterlijk 7 dagen na ontvangst van de reserveringsbevestiging in ons bezit te zijn. Betalingsmogelijkheden worden vermeld in de bevestiging van de reservering. Indien de aanbetaling uitblijft, vervalt de reservering. Daarvoor worden annuleringskosten (zie art. 6a) in rekening gebracht. Het restant van de reissom voldoet u op de laatste dag van uw verblijf. De restantbetaling dient contant te worden voldaan.

5. Reserveringsbevestiging en reserveringsnummer

De reserveringsbevestiging wordt per e-mail aan u verstrekt. Deze dient u bij aankomst op onze camping te overleggen. De bevestiging is voorzien van een reserveringsnummer. Het reserveringsnummer is nodig in alle correspondentie met betrekking tot of naar aanleiding van de gemaakte reservering.

6. Wijzigingen, annuleringen, eerder vertrek

Voor wijzigingen, annuleringen en in het geval van een vroegtijdig vertrek, gelden de volgende voorwaarden en kosten: Wijziging: Onder wijzigingen wordt o.a. verstaan: wijziging van het aantal personen, wijziging van de reisdata (m.u.v. wijziging van de verblijfsduur), toevoegen van van tevoren te reserveren zaken (wo. elektriciteit) etc. Een verzoek tot wijziging wordt zonder verdere kosten in rekening te brengen in behandeling genomen. Annulering: Een annulering dient te allen tijde schriftelijk (per e-mail) te worden gedaan. a. In geval van annulering wordt 30% van de reissom in rekening gebracht. b. Indien u minder dan twee weken voor de aankomstdatum annuleert, wordt 50% van de reissom in rekening gebracht. U ontvangt hiervoor per e-mail een factuur met de nog verschuldigde restantbetaling. Eerder vertrek: Bij een eerder vertrek dan waarvoor gereserveerd, is men de reissom voor de gehele gereserveerde periode verschuldigd.

7. Aankomst en vertrek

Op de dag van aankomst kunt u vanaf 12.00 uur gebruik maken van de door u gereserveerde tentplaats. Op de dag van vertrek dienen tentplaatsen voor 12.00 uur verlaten te zijn. Openingstijden receptie: Houdt u er op uw aankomstdag rekening mee dat de receptie gesloten is tussen 12.00 en 16.00 uur, inchecken is dan dus niet mogelijk.  ndien u tussen 12.00 uur en 16.00 uur arriveert, vindt u op de deur van de receptie een aankomstlijst met uw naam en het nummer van de door u gereserveerde plaats. U kunt uw tent direct opzetten op de toegewezen plaats. Check In: Tijdens de check in wordt er een check in formulier ingevuld en een kopie gemaakt van de reis- en/of identiteitsdocumenten van alle reizigers. Plaatskeuze: Uw tentplaats wordt u toegewezen door het campingpersoneel. Indien de bezetting dit toelaat, is het op de dag van aankomst mogelijk zelf een keuze te maken uit de nog beschikbare plaatsen.

8. Campingregels

U wordt geacht de campingregels na te leven. U vindt deze op het informatiebord bij de receptie. Wij verzoeken u hiervan kennis te nemen. Verkeer en toegankelijkheid camping: Tussen 20.00 uur en 08.00 uur is alle verkeer op de camping verboden. Rust: Tussen 12.00 en 14.30 uur (siesta) en 22.00 uur en 08.00 uur wordt iedereen verzocht de rust op de camping te respecteren. Parkeren: Parkeren bij de tent is niet mogelijk. De camping beschikt over parkeerplaatsen op de camping en op de parkeerplaats buiten de camping (overzijde weg). Bij aankomst parkeert u op de parkeerplaats buiten de camping. Bij de check in wordt u gewezen welke parkeerplaats gedurende uw verblijf kunt gebruiken. Het is niet toegestaan uw auto voor het restaurant te parkeren. Honden: Honden zijn na overleg met de receptie toegestaan. Honden zijn ten alle tijden aangelijnd en veroorzaken geen (geluids-) overlast. Honden worden uitgelaten buiten het campingterrein. U bent zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van eventuele uitwerpselen. Barbecue: Met in achtneming van van de voor de hand liggende veiligheidseisen (emmer water in de buurt etc.) mag gebruik gemaakt worden van een houtskoolbarbecue. Tevens kunt u gebruik maken van de bbq voor algemeen gebruik. Open vuur is strikt verboden. Bezoekers: Bezoekers zijn toegestaan mits deze aangemeld zijn bij de receptie.

9. Aansprakelijkheid

Uw verblijf op camping Luna del Monte, en het gebruik van alle op de camping aanwezige faciliteiten, geschiedt geheel op eigen risico. In dat verband wijzen we er met klem op dat het kinderen niet toegestaan is gebruik te maken van het zwembad zonder toezicht van een ouder. Het management van camping Luna del Monte aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door een verblijf op- en/of gebruik van faciliteiten van camping Luna del Monte.

10. Zwembad

Het zwembad is geopend van 15 mei tot 15 september. Een badmuts is verplicht. Het gebruik van het zwembad is op eigen risico.
11. Klachten
Wij stellen het op prijs indien u onvolkomenheden tijdens het verblijf direct meldt bij de receptie. Wij doen er alles aan klachten op te lossen en (verder) ongemak te voorkomen.