Omgeving

“…Omringt door glooiende heuvels vol zonnebloemen, cipressen, bossen en graanvelden…
…Authentiek Italië met smalle straatjes en prachtige doorkijkjes…
…Culinair verwend worden met typische streekgerechten uit Umbrië en Toscane…
…Slingerend naar boven om te genieten van de oranje ondergaande zon…”

Welkom in Monte Santa Maria Tiberina!!!

Monte Santa Maria Tiberina

Camping Luna del Monte ligt aan de rand van het kleine, karakteristieke bergdorpje Monte Santa Maria Tiberina. Het dorp rijst prachtig boven het glooiende heuvellandschap uit, omdat het op een rots gebouwd is op 700 meter hoogte. Het ‘centro storico’ is autovrij en heeft vele smalle straatjes slingerend omhoog naar Palazzo Bourbon di Monte, het museum en de kerk ‘Santa Maria’. De oud-premier van België, Guy Verhofstadt, heeft hier een buitenverblijf.
Er zijn een aantal mooie wandelingen te maken in de buurt van de camping, welke je leiden over de mooie heuvels vol graan en zonnebloemen, sierlijke cipressen en boerderijen en door de bossen vol truffels en kastanjebomen. De drie restaurants hebben een allen een goede kaart vol typische streekgerechten.
Bij een agriturismo in de buurt worden proeverijen en kookworkshops gegeven.

Città di Castello

Dit deels ommuurde stadje ligt op 10 km van de camping. Boordevol musea en mooie kerken, trattoria’s en gelateria’s en ook meerdere supermarkten, banken, een bioscoop, ecc. Aanraders zijn de ‘Pinacoteca di Vitelli’ met haar bijzondere interieur en mooie tuin en de karakteristieke ‘Benedicter abdij Petroia’. Tevens zijn er meerdere wandelingen door het centrum uitgezet, waaronder een religieuze tour. De kano verhuur biedt vermaak op de rivier de Tiber.

Arezzo

Deze mooie stad is op een heuvel gebouwd en ligt net over de grens in Toscane. De stad heeft zijn decor geleend voor de bekende film ‘La vita è bella’. Arezzo heeft een groot aantal monumenten en een prachtig centraal plein. Elk eerste weekend van de maand is er een grote antiekmarkt in het centrum.

8 vlaggenwerpers   1 AREZZO   Camping Luna del Monte - Sofia met zonsondergang

Perugia

Een levendige stad die je het beste te voet kan ontdekken en beleven. Enkele highlights zijn de Fontana Maggiore, Piazza IV Novembre, Corso Vannucci (winkelstraat), Arco Etrusco, Rocca Paolina, Palazzo dei Priori, San Lorenzo kathedraal, Capella di San Severo, San Michele Arcangelo, ecc. De wereldbekende universiteit in Perugia zorgt voor een groot aantal internationale studenten en dus een jonge, gezellige sfeer in de stad.

Cortona

Cortona is prachtig gelegen tegen een helling en heeft vele smalle straatjes, gezellige terrasjes en goede restaurants. De musea, paleizen, kloosters en kerken bieden een heerlijke dag voor cultuurliefhebbers.

Umbertide

Dit kleine stadje ligt niet zo ver van de camping en is heerlijk om doorheen te struinen. Bekijk de Rocca Medievale, Castello di Civitella Ranieri en het Teatro dei Riuniti.

Sansepolcro

De duomo van Sansepolcro is de belangrijkste kerk van Sansepolcro. In deze Romaans Gotische kerk zijn vele kunstwerken te zien. Het museum Civico di Sansepolcro laat vele werken zien van de grote Toscaanse kunstenaar Piero della Francesca, die in Sansepolcro geboren is.

Gubbio

In Gubbio is de Middeleeuwse structuur goed bewaard gebleven; het oude centrum vormt een mooi stilleven van stenen huizen met terracotto dakpannen, smalle steegjes en balkons vol bloemen met mooie luiken.

Lago Trasimeno

Voor een dagje strand is Lago Trassimeno de juiste plek. Een zonnestoel en een schep en emmers voor de kinderen en de ontspanning is gegarandeerd. Uitwaaien kunt u op een van de boten die over het meer varen.

Florence

Als hoofdstad van Toscane een ware must! Keuze uit duizenden highlights maar de Duomo (indien de rij voor een klim in de koepel lang is, is de klim in de toren een zeer goed alternatief!), Ponte Vecchio, Palazzo Nuovo, Palazzo Pitti en de Uffizi mag u niet missen.

Siena

Piazza del Campo, de Duomo en het nooit afgebouwde gedeelte, de Palio 2x per jaar en vele kerken en musea.

Urbino

Dit is de geboortestad van de wereldbekende kunstschilder Raffaele. In de Galleria Nazionale delle Marche zijn dan ook werken van zijn hand te bewonderen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan zijn geboortehuis, de Palazzo Ducale en de Piazza della Republica. Beleef de levendige sfeer in het stadje waarvan de helft van haar 16.000 inwoners studenten zijn.

Orvieto

Als u aan komt rijden is al duidelijk dat Orvieto een prachtige Middeleeuwse stad is: met haar bijzondere ligging boven op een tufstenen rots prijkt ze als een taart boven het glooiende landschap uit. De Duomo, la Rocca en Piazza del Popolo zijn een aanrader.

Assisi

De prachtige Sint Franciscus basiliek is een ware must voor elke cultuurliefhebber en is de autorit er naar toe zeker waard! Daarnaast zijn er vele andere culturele bezienswaardigheden zoals de Santa Chiara kerk, Minerva Temple en de Palazzo Capitano del Popolo.

Terni

Naast de culturele bezoeken aan de Romaanse Duomo en de Chiesa San Salvatore, kunt u ook de actie opzoeken in de rivier voor outdoor activiteiten zoals raften, canyoningen en wildwater kanoën! Geniet van een Italiaanse, zondagse picknick bij de waterval ‘Cascate delle Marmore’!

Montefalco

VINO! Ruik, proef, en geniet van de beste en meest bekende Umbrische wijn: de Sagrantino di Montefalco!

Zee

Op twee uur rijafstand ligt de badplaats Fano, waar u heerlijk een dagje kan zwemmen in de Adriatische zee.

San Marino

In dit unieke belastingvrije staatje kunt u lekker rond struinen door de smalle straatjes vol toeristische winkeltjes en trattoria’s.

AFSTANDEN vanaf de camping:

10 km Città di Castello (20 min)
26 km Umbertide (25 min)
27 km Sansepolcro (30 min)
40 km Arezzo (45 min)
58 km Perugia (55 min)
55 km Gubbio (60 min)
55 km Cortona (60 min)
50 km Lago Trasimeno (60 min)
120 km Florence (1.30 uur)
108 km Siena (1.40 uur)
135 km Terni (1.40 uur)
88 km Urbino (1.45 uur)
106 km Zee/ Fano (1.50 uur)
131 km Orvieto (1.50 uur)
126 km San Marino (2.00 uur)
200 km Rome